torsdag 18 oktober 2012

V 42 med Henning & Philip

I veckan drog viloperioden igång för alla oss som kämpat hårt på USM, SM, 25-Manna, Baltic Junior Cup och andra tävlingar denna säsong. Framför oss har vi nu ett par veckor att reflektera över året som har gått, att glädjas åt framgångar och fundera över vad man behöver förbättra till nästa år för att nå nya segrar. Vissa tar istället tillfället i akt och släpper tankarna på orienteringen ett tag för att komma tillbaka med nya krafter efter höstlovet. Inget av alternativen är ”rätt”, huvudsaken är att man samlar så mycket kraft och motivation som möjligt inför den långa och tunga uppbyggnadsperioden som väntar oss i det kommande vintermörkret. Vi skribenter kan meddela att vi redan nu är taggade för de otaliga svettdrypande intervallpassen som kommer att lämna oss med mjölksyra i benen och rimfrost i fjunen, och de krävande backdistanserna som sakta men säkert kommer att övergå i natträning.

För de som ännu inte hunnit tagga till kanske det hjälper med alla de tester som genomförs här innan uppbyggnadsperioden. Under veckan kommer alla ettor samt de tvåor, treor och fyror som så önskar att få genomföra både maxpulstest och rörlighetstest. Maxpulstestets resultat går inte att förändra särskilt mycket, men rörlighetstestet har definitivt medvetandegjort en och annan stel eller svag muskel som man vill stretcha respektive träna upp. I det läget är det lätt att bli en periodare... akta er för det. Långsam progression kanske inte är lika rolig som snabb, men i slutändan är det mer hållbart.

Förutom tester har vi inte mycket på schemat under viloperioden. Detta utnyttjar vi till fullo här på OL-Gymnasiet, med vilket menas att så fort tillfälle ges förbereder vi oss för den hägrande innebandymatchen mot lärarna. Vid det här laget har nog de flesta av oss lyckats svälja fjolårets förkrossande förlust och med många nya talangfulla ettor laget ser vi nu fram emot revansch. Av hur det ser ut på träningarna att döma är det fullt möjligt.

Vi skribenter, Philip Persson och Henning Ottmer, avslutar inlägget med två bilder från dagens tester och önskar alla en trevlig kväll!

Bild 1: Petra taggad inför sitt maxpulstest


Bild 2: ...och Johan utmattad efter sitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar